Előfizetői tartalom

Módosítaná a munka törvénykönyvét a KDNP

MTI
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a szakszervezetek és a munkaadók közötti egyezségre és a munka törvénykönyve módosítására van szükség a szabad vasárnap megszüntetése miatt kialakult helyzet kezelése érdekében - mondta Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatón, miután egyeztetett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségével, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével, és a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetséggel.

Az egyeztetésen első helyen az önkéntes munkavállalás kérdése merült fel a vasárnapi munkavégzés ügyében - közölte a frakcióvezető, aki szerint ez különösen a nagycsaládosoknál, kisgyermekeseknél, gyermeküket egyedül nevelőknél fontos. Közülük azokat kellene beosztani, akik ezt önként vállalják - tette hozzá. Az is felmerült, hogy egy hónapban hány vasárnap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés