Előfizetői tartalom

Nagyot nőttek a bérek novemberben

Portfolio
Novemberben 4,7 százalékkal jártak magasabban a nettó reálbérek a nemzetgazdaságban, mint egy évvel korábban - ez a növekedési ütem megegyezik az októberi adattal. A létszámstatisztika összességében a foglalkoztatás mérsékelt csökkenéséről számol be, ugyanakkor a versenyszektorban kismértékben folytatódott a bővülés.

A 0,5 százalékos fogyasztói árindex és az 5,3 százalékos nominális bérnövekedés mellett a reálbérek éves növekedési üteme 4,7 százalékot tett ki novemberben, hasonlóan az októberi adathoz.A versenyszférában egy kicsivel lassabb volt a bérnövekedés az átlagnál, de az így is szépnek mondható: itt a reálbérek 4,4 százalékkal emelkedtek tavaly novemberhez képest. Nominálértéken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés