Előfizetői tartalom

Nehezebb lesz megtartani az állami helyeket az egyetemeken

Portfolio
Április közepén véglegesíthetik a felsőoktatási törvény módosításának tervezetét, amely többek közt újraszabályozná az egyetemek vagyongazdálkodását, és lehetővé tenné, hogy az intézmények közös képzéseket indítsanak - tudta meg a Magyar Nemzet Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkártól. Fontos újítás lehet a képzés elején és végén írandó kompetenciateszt, ami a diákok fejlődését lesz hivatott mérni, valamint a támogatott és önköltséges helyek közti átsorolás újraszabályozása is.

Májusban mehet a parlament eléElőször az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül kezdődik az egyeztetés, majd a Felsőoktatási Kerekasztal április közepén véglegesíthet. A cél, hogy legkésőbb májusig az országgyűlés elé kerüljön a tervezet, és azt még június közepe előtt elfogadják. A 2015-2020-ra szóló felsőoktatási stratégia jegyében a módosítás például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés