Előfizetői tartalom

Nem lehet csak úgy, mesterségesen emelni a béreket

Portfolio
Természetesen jó lenne, ha a hazai bérek emelkednének, közelítenének az uniós jövedelmekhez, de ez nem ennyire egyszerű - reagált a Magyar Nemzet kérdésére Mellár Tamás közgazdászprofesszor, amelyet annak kapcsán tettek fel, hogy ellenzéki politikusok általános béremelésekre szólítják fel a kormányt. Mellár szerint a béreket nem lehet mesterségesen emelni, amíg ugyanis nincs meg az a termelékenységi háttér, amely ezt megalapozza, ez nem vezet jóra.

Ma tehát az lenne a kormányzat feladata, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, olyan hosszú távú és összehangolt fejlesztési programot dolgozzon ki, amely mindezt megalapozza - tette hozzá.Első lépésben a humántőkét kellene fejleszteni, azaz sokkal többet költeni oktatásra és egészségügyre, kutatás-fejlesztésre, hiszen mindhárom területen le vagyunk maradva az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés