Előfizetői tartalom

Nincs megállás, tovább emelkedtek a bérek

Portfolio
Májusban 7,8 százalékkal jártak magasabban a nettó reálbérek Magyarországon, mint egy évvel a korábban, vagyis a munkaerő-piaci feszültségek közepette fennmaradt az előző hónapok magas növekedési üteme. A versenyszférában ennél egy hajszállal alacsonyabb, 7,5 százalékos volt a reálbérek éves növekedése, míg a közszférában - közmunka nélkül számítva - 11,4 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek köszönhetően az állami béremelési programoknak.

Májusban a -0,2 százalékos infláció is kismértékben segítette a reálbér-emelkedést, amely nemzetgazdasági szinten 7,8 százalékra rúgott éves összevetésben, hasonlóan az áprilisi adathoz.A versenyszférában némileg alacsonyabb, 7,5 százalékos volt a reálbérek növekedési üteme. A bruttó bérek 5,7 százalékkal nőttek, míg a rendszeres (jutalom nélküli) keresetek 5,6...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés