Pont azok fogják a legjobban megszívni a Brexitet, akik a Brexitre szavaztak

2017. november 9. 19:55    
nyomtatás
 
Észak-Anglia gazdaságát közel kétszer olyan súlyosan érintheti a Brexit, mint Londonét - állapította meg az Institute for Public Policy Research (IPPR) friss tanulmánya. Ebben az a pikáns, hogy épp itt szavaztak sokan az EU elhagyására.


A brit The Guardian által idézett elemzés szerint az északi területek GDP-jének 10,2%-a függ az Európai Uniótól, miközben Londonban ez az arány csak 7,2%.

A legsúlyosabban Cumbria (13,2%) és Lincolnshire (12,8%) gazdaságát érintheti a Brexit. Számos északi régió 50-60%-kal nagyobb gazdasági kitettséggel rendelkezik az EU felé, mint a főváros.

Azt is kimutatták, hogy az Y és a Z generáció 2030-ra létszáma alapján többségbe kerül az idősebbekkel szemben ezeken a területeken, ugyanakkor a régiónak 2,7 millió főnyi többletmunkaerőre lenne szüksége a népesség elöregedése miatt.

További veszélyt jelent itt a robotizáció is, amely az észak-angliai munkahelyek több mint 40%-át fenyegeti.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium