Előfizetői tartalom

Siralmas a helyzet: szerinted mikor keres annyit egy magyar nő, mint egy férfi?

Portfolio
Egy friss tanulmány szerint a magyar nők még 85 évet várhatnak, mire annyit keresnek majd, mint a férfiak. Ha ez valakit megnyugtat, nem nálunk a legrosszabb a helyzet, a német nőknek például 280 év múlva jöhet el a fizetésbeli egyezőség. A PwC tanulmánya emellett arra is kitér, hogy milyen gazdasági hatásai lennének annak, ha több nőt foglalkoztatnának az egyes országokban, Magyarországon például 9%-os GDP-bővülést becsülnek.

Az északi országoknál a legjobb a helyzetA PwC legfrissebb tanulmánya szerint a férfiak és nők közötti fizetésbeli különbségeken még mindig van mit csiszolni az OECD országaiban, persze vannak példamutató országok is. A 2015-re vonatkozó, "Nők a munkában" index alapján Izland áll az első helyen a nők foglalkoztatottságáért tett erőfeszítésekkel, ezt követően a svédek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés