Előfizetői tartalom

Teljes káosz az idei szakiskolai felvételi

Portfolio
Hétfőn az Oktatási Hivatal levelet juttatott el az általános iskoláknak, melyben arra hívják fel a figyelmet: gyorsan tájékoztassák a szülőket, hogy ha gyermekük szakképző iskolába adta be jelentkezését, mert elképzelhető, hogy a kiszemelt tanulmányi terület törlésre került - írja a hvg.hu. Ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztériumnak még februárban két nappal a felvételi határidő előtt sikerült kihirdetnie szakmaszerkezeti döntését, amelynek keretében többek között néhány szak megszüntetésre került.

A csúszás következtében a felvételizőknek csupán négy napja lesz jövő héten a változtatásra. Az egyik általános iskola honlapján elérhető a kiküldött levél.Így rontották elA kormány február 11-én tette közzé az úgynevezett szakmaszerkezeti döntését, miközben a középfokú felvételi jelentkezési határidő február 13. volt. A meghirdetett jogszabály megyékre lebontva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés