Előfizetői tartalom

Tényleg azt gondolja, hogy Amerikában dolgozni álom?

Plósz Dániel, MNB
Ma az Egyesült Államok gazdaságáról folytatott parázs vita középpontjába a munkaerőpiac helyzete került. Noha elsőre úgy tűnik, jelentős javulást ment végbe az elmúlt években, a dolog mélyére ásva még mindig jól látszanak a válság okozta sebek. Nem véletlen, hogy a Federal Reserve máig rendkívül támogató monetáris politikát erőltet az országra, ugyanis az alacsony munkanélküliségi ráta egyáltalán nem árul el mindent az amerikai álláskeresők helyzetéről.

Nehéz helyzetben. A 2014 júniusi adatok szerint Amerikában 6,1 százalékos mélyponton áll a munkanélküliség. Lassan eléri azt a szintet, amit teljes foglalkoztatottságnak lehet tekinteni az USA esetében. A munkanélküliségi adatok ismeretében még azt is hihetnénk, hogy egy virágzó gazdasággal állunk szemben, azonban ezt a képet beárnyalja a többi makrogazdasági mutató alakulása....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés