Előfizetői tartalom

Történelmi rekordok dőlnek meg a magyar munkaerőpiacon

Portfolio
Ebben az évszázadban még sosem dolgoztak annyian Magyarországon, mint az idén május-júliusban. Sőt, csúcson áll a munkapiacon jelen lévők száma, az aktivitási ráta és a foglalkoztatottsági ráta is. Eközben az inaktívak száma és a munkanélküliségi ráta új mélypontjára süllyedt. Az újabb rekordok nem jelentenek meglepetést, hónapról hónapra a munkaerőpiac bővülését tapasztaljuk. Ez egyben azt is jelenti, hogy a munkaerőpiac egyre feszesebb, ami a munkaerőhiány okozta problémák fokozódására utal.

A 2017. május-júliusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 434 ezer fő volt, 62 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Nem csak ez számít csúcsnak, hanem a szűrt adat is, ami a közmunkásokkal és a külföldi telephelyen dolgozókkal korrigált foglalkoztatottságot mutatja.A munkaerőpiacon jelen lévők (tehát a foglalkoztatottak és munkát aktívan keresők)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés