Előfizetői tartalom

Várják őket, mégsem jönnek a külföldi vendégmunkások

Portfolio
Az égető munkaerőhiány közepette az építőipar tárt karokkal várja a külföldi vendégmunkásokat, akik azonban egyelőre nem jönnek - írja a Világgazdaság. A kormány már ősszel egyszerűsítette a szomszédos harmadik országból érkező nem EU-s állampolgárok tartózkodási és munkavállalási engedélyeinek adminisztrációját, amelynek nyomán akár el is lephetnék az országot.

Mégsem teszik, mert egyelőre hiányzik a jó, vagyis vonzó országreklám, az érintettek még aligha tudják, hogy itt tárt karokkal várják őket - közölte Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke a lappal. Koji úgy véli, a határozott időre szóló szerződésekkel érkező vendégmunkásokkal a magyarországi beruházásokban alvállalkozóként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés