Előfizetői tartalom

Vészesen fogy a szabad munkaerő Magyarországon

Portfolio
2015 utolsó negyedévében tovább tudott emelkedni a foglalkoztatottság az elsődleges munkaerőpiacon, azonban a szabad munkaerő-tartalék szintje eközben már-már rekord alacsony szintre süllyedt - írják legfrissebb munkaerő-piaci jelentésükben az OTP elemzői. A munkaerőhiány egyre égetőbb a gazdaságban, ami már a béreket is elkezdte felfelé tolni. Ráadásul számos cég egy új jelenséggel is kénytelen szembesülni: már a szomszédos országok is szívják el tőlünk a munkaerőt.

Mindenhonnan nézve növekedett a foglalkoztatottságAz OTP számításai szerint a külföldre ingázók, a közmunkások és a rotációs mintavételből fakadó hatások nélkül 2015 utolsó negyedévében 11 ezer fővel, 3,82 millió főre nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon. A versenyszektorban 21 ezer fős volt a bővülés, amivel a létszám 2,676 millióra főre emelkedett. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés