Előfizetői tartalom

Na de vajon hogy tetszik az amerikaiaknak Trump első hónapja?

Portfolio
Donald Trump intézkedéseinek fogadtatásáról sokat olvashatunk a médiában, ezért a világ politikusainak véleményét nagyjából ismerhetjük. De vajon hogyan gondolkodnak az új amerikai elnök tevékenységéről azok, akik szavaztak rá (vagy éppen ellene)? Röviden: vegyesen. Hosszabban: soha nem volt még ennyire eltérő az amerikaiak megítélése egy hónap után a saját elnökükről.

A Pew Research megkérdezte az amerikaiakat Donald Trump elfogadottságáról, az eredmények rendkívül tanulságosak. Amióta van erre adat (Ronald Reagan óta) az elnökök támogatottsága egy hónap után összességében 53 és 64% között ingadozott. Trump esetében ez az érték 39%. Ennél is érdekesebb, hogy a gyenge eredmény kizárólag a demokrata érzelmű szavazók szinte totális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés