Előfizetői tartalom

Nagy sztrájk kezdődött Macron reformjai ellen Franciaországban

MTI
Emmanuel Macron államfővé választása óta harmadik alkalommal szólították fel Franciaországban kedden a szakszervezetek a közalkalmazottakat sztrájkra és tüntetésre a közszféra tervezett reformjai ellen. Szerdán is folytatódik a francia vasutasok sztrájkja, a szuperexpresszek (TGV) háromötöde, a többi belföldi vonatnak mintegy fele fog közlekedni, a nemzetközi járatok kétharmada indul el - közölte a francia állami vasúttársaság (SNCF) kedden.

Az 5,7 millió embert - a francia munkavállalók több mint negyedét - foglalkoztató közszféra megosztott kilenc szakszervezete 2010 óta először vonul együtt utcára a bérek befagyasztása, a teljesítmény alapú díjazás bevezetése, valamint az ellen, hogy a kormányzat 2022-ig 120 ezer munkahely megszüntetését tervezi. Tavaly október 10. óta ez a harmadik tiltakozás, országszerte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés