Előfizetői tartalom

Nagy változásokat jósol Merkel és Schulz a ma reggeli alku után

MTI
|
Portfolio
A német kormánytól régóta követelt infrastruktúra-korszerűsítéseket emelte ki a most felálló német kormány egyik fő fókuszaként Angela Merkel kancellár, míg leendő külügyminiszterként Martin Schulz azt mondta: alapvető irányváltás jön az EU-s politikákban a 177 oldalas koalíciós szerződés alapján. Ebben egyébként Magyarország neve is szerepel a német újraegyesítéssel kapcsolatban, de közben az anyag szorgalmazza a demokratikus és jogállami értékek betartását és a menekültválság terheinek elosztásában a szolidaritást. Magyarországnak az is fontos, hogy a németek is hajlandók többet befizetni az EU 2020 utáni újabb közös költségvetésébe, igaz közben közös konszolidált társasági adóalap rendszert és minimális adókulcsot akarnak uniós szinten, hogy a káros adóversenyt kiküszöbölhessék. Ez a 9%-os magyar társasági adókulcs fenntarthatóságára komoly árnyékot vet, mert Brüsszel is ugyanilyen törekvésekkel rendelkezik.

Kapcsolódó cikkünk2018.02.07Megvan a megállapodás, fájdalmas alkuba kényszerítették MerkeléketVáltozás jön az EU-s politikákban24 órás tárgyalási maraton után megszületett ma reggelre a német nagykoalíciós alku, aztán délutánra kiderült az is, hogy ki melyik tárcát vezetheti majd. Amint megírtuk: a Magyarországgal rendre kritikus Martin Schulz lehet a külügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés