Előfizetői tartalom

Nagy a baj: utolértek minket a spanyolok a csődkockázatban

Portfolio
Miután pénteken bejelentette Spanyolország, hogy még az eddig ismertnél is nagyobb volt a tavalyi évi államháztartás hiánya, a hitelességi problémák nyomán ma új történelmi csúcsra ért a spanyol állam csődkockázat elleni biztosításának éves díja. Ez egyúttal azt is eredményezte, hogy csaknem beérte a spanyol csődkockázat a magyart, amely a kelet-közép-európai térségben - Ukrajnát leszámítva - a legmagasabbnak számít.

Kapcsolódó cikkünk2012.05.19Még rosszabb volt a tavalyi spanyol helyzet, mint hittükA friss költségvetési beismerés ma azt eredményezte, hogy a spanyol 5 éves CDS-felár délutánra kb. 6 bázisponttal 561 bázispontra, új történelmi csúcsra emelkedett (miközben a 10 éves spanyol kötvényhozam 6,3% közelében, féléves csúcson stagnált). Ezzel az utóbbi két hétben már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés