Előfizetői tartalom

Nagy földrengés rázta meg Észak-Koreát (3.)

Portfolio
Az amerikai földtani intézet (USGS) első mérései alapján a Richter-skála szerinti 6,2-es földrengés rázta meg Észak-Koreát. Az USGS oldala szerint a rengés epicentruma orosz területen, az orosz-koreai határhoz rendkívül közel történt. Mivel a rengés epicentruma orosz területen volt, így nem valószínű, hogy ezt valamilyen bomba okozta volna. Az eddigi legnagyobb, bombarobbanás által kiváltott földrengés erőssége egyébként is "csak" 5,0 körüli volt.

A földrengés epicentruma 86 mérföldre volt Cshongdzsin észak-koreai kikötővárostól, amely az ország harmadik legnépesebb városa. Károkról egyelőre nem érkezett jelentés. A természeti jelenség azután következett be, hogy beszámolók szerint az észak-koreai vezetés afelől érdeklődött: nem akarnak-e távozni az országból (főként az ellenségesnek számító országok)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés