Előfizetői tartalom

Nagy Márton: jövő kedden jöhet a további kamatcsökkentés

Portfolio
A 2012 augusztusában elindított, összességében jelentős kamatcsökkentési ciklus 2014-ben mintegy 1,1%-kal serkentette a gazdasági növekedést, de az, hogy mi lesz a ciklussal, majd jövő kedden kiderül - kezdte a HBLF pénzügyi csúcstalálkozóján tartott előadásában Nagy Márton. Beszéde későbbi részében a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy a további kamatcsökkentésre "véleményem szerint ... nem kell sokat várni", mivel "az én felfogásom szerint elég valószínű, hogy csökkenteni fog" jövő kedden a jegybank Monetáris Tanácsa.

Nagy Márton is említést tett a Varga Mihály által már reggel felvetett témáról, miszerint itt lenne az ideje Magyarország felminősítésének. Az MNB illetékese úgy fogalmazott, hogy "ezt az elismerést be kéne húzni".Kapcsolódó cikkünk2015.03.20Varga: jöhet felminősítés és áfacsökkentés isNagy Márton előadásának főbb gondolatai:A 2012 óta bekövetkezett alapkamat-csökkentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés