Előfizetői tartalom

Nagyon siet a kormány - Mi lesz ebből?

A szokásosnál bő három hónappal korábban elkészül a költségvetési törvényjavaslat, legalábbis annak váza, miután a kormány június 15-én a Parlament elé terjeszti a tervezetet. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke a Portfolio.hu-nak nyilatkozva fontosnak nevezte a költségvetés tervezésének korai elindítását. Több elemzőt is meggyőzött a látszólag előnyös kormányzati sietség, a következő fél év azonban még alaposan átírhatja a terveket, főleg az ismét tomboló európai adósságválság és az előbb-utóbb elinduló IMF-tárgyalások.

Korábban elindult a tervezés A héten megjelent a 2013-as költségvetés tervezési körirata, amely a törvény összeállításának menetrendje mellett sok újdonságot nem tartalmazott. A kormány mozgásterét a tervezés során behatárolják a korábbi vállalások, elsősorban a Széll Kálmán Terv 2.0 keretében ismertetett konvergencia program (és természetesen a 2,2%-os GDP-arányos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés