Előfizetői tartalom

Nagyot fékeztek az amerikai tartóscikk-megrendelések

Portfolio
A júliusi 3,6%-os havi bázisú növekedést követően augusztusban stagnált az Egyesült Államokban a tartóscikk-megrendelések értéke. Az elemzők a kiemelkedő júliusi adatot követően 1,4%-os visszaesésre számítottak, így a tényleges statisztika a vártnál jobb lett. További pozitívum, hogy a termelési célú tartós fogyasztási cikkek állománya már harmadik egymást követő növekedni tudott, ami kedvező magánberuházási folyamatokra utal.

Augusztusban havi alapon stagnált az Egyesült Államokban a tartóscikk-megrendelések értéke. Bár a júliusi 3,6%-os bővülést követően ez érdemi lassulást jelentett, a Reuters által megkérdezett elemzők 1,4%-os visszaesésre számítottak, így a tényleges adat felülmúlta a várakozásokat.Bár a védelmi kiadásoktól tisztított (-1%), illetve a szállítmányozási megrendeléseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés