Előfizetői tartalom

Nagyot tarolt a Sziriza a görög választáson

MTI
|
Portfolio
Véget értek a görög választások, és az első exit pollok szerint a vártnál is nagyobb különbséggel győzhetett a radikális baloldal. A Sziriza már be is jelentette a győzelmet, a kormánypárt elismerte a vereséget. Ugyanakkor egyre biztosabb, hogy az egyedüli kormányzóképesség nem lesz meg. Ciprasz, a Sziriza vezetője a győzelmi beszédében úgy fogalmazott: a trojka a múlté.

Az már gyakorlatilag a végeredmény A Radikális Baloldal Koalíciójának (Sziriza) nem sikerült megszereznie az abszolút parlamenti többséget a vasárnapi választásokon, így a kormányalakításhoz koalíciót kell kötnie más párttal vagy pártokkal. A szavazatok több mint 99 százalékának összeszámlálása alapján a Sziriza a voksok 36,3 százalékát szerezte meg, aminek köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés