Előfizetői tartalom

Napokon belül érkezik a trükkös Brexit-törvény

MTI
|
Portfolio
A brit kormány "napokon belül" az alsóház elé terjeszti azt a határozati javaslatot, amelyről a legfelsőbb bíróság keddi végzése szerint a képviselőknek szavazniuk kell a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat hivatalos elindítása előtt - mondta kedden, a bírósági döntésre reagáló alsóházi nyilatkozatában a Brexit-tárgyalások irányításáért felelős miniszter.

David Davis nem részletezte, hogy a kormány pontosan milyen jellegű tervezetet készít, de kijelentette, hogy a parlament elé kerülő határozati javaslat "egyértelműen megszövegezett" lesz, és a kormánynak a törvényhozási vitával együtt is elegendő ideje lesz ahhoz, hogy a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét az eredeti menetrendben szereplő március végi határidőig aktiválhassa....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés