Előfizetői tartalom

Naponta 20 ezer ember halhat meg Kim Dzsongun ámokfutása miatt

Portfolio
Egy nyugdíjazott amerikai tábornok elárulta, hogy a Pentagon azzal számol, hogy amennyiben újra felhevül a konfliktus Észak-Koreával, Dél-Koreában naponta 20 ezer ember fog meghalni. Egy volt admirális pedig úgy véli, 50-50% esélye van egy újabb konvencionális fegyverekkel vívott háborúnak a közeljövőben, atomfegyverek bevetésére azonban mindössze 10%.

Tegnap az észak-koreai külügyminiszter azzal vádolta Donald Trump amerikai elnököt, hogy "háborút kiáltott ki" a dzsucseista ország ellen és hogy joguk van lelőni az amerikai repülőket, még akkor is, ha nemzetközi légtéren repülnek át. Ehhez képest tegnap az amerikaiak röptettek a Koreai-félsziget fölött néhány B1-es bombázót, de Észak-Korea még csak nem is érzékelte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés