Előfizetői tartalom

Néhány nap és akár egész Európa sorsa eldőlhet

Portfolio
Vasárnap tartják az elnökválasztás első fordulóját Franciaországban. Bár a fő kérdés csak a május 7-i második fordulóban dől el véglegesen (amikor már csak a két legnépszerűbb jelölt közül kell választani), a politikai erőviszonyok felborulása miatt váratlanul izgalmas lett a verseny. Így már az első fordulónak is van tétje, nem is kicsi.

Ledarálták magukat a nagy pártokNéhány hónapja még szinte biztosra lehetett venni, hogy a francia elnökválasztás a megszokott forgatókönyv szerint zajlik majd. Eszerint a szocialisták és a konzervatívok jelöltje közül az éppen ellenzékben lévő lesz a népszerűbb. Ha mégsem ez a két elnökjelölt jut be a második fordulóba, akkor sincs semmi dráma: a két nagy párt közötti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés