Előfizetői tartalom

Nem Donald Trump nyerte a Nobel-békedíjat, de hétfőn még összejöhet neki egy Nobel-díj

Portfolio
Denis Mukwege kongói sebész, nőgyógyász, illetve Nadia Murado iraki kurd emberi jogi aktivista kapták az idei Nobel-békedíjakat. Végül tehát - az előzetes spekulációk ellenére - nem Donald Trump és Kim Dzsong Un lettek a befutók. Trumpnak viszont nincs miért búslakodnia, hiszen egy közgazdasági Nobel-díj még összejöhet jövő hétfőn.

Magyar idő szerint ma 11 órakor kihirdették Oslóban a Nobel-békedíj idei nyertesét, pontosabban nyerteseit, ugyanis rögtön két embernek is odaítélték az elismerést. Az egyik Denis Mukwege kongói sebész, nőgyógyász lett, aki az általa alapított kórházban az országban folyó harcok során megerőszakolt nők kezelésével foglalkozik. Emellett rendszeresen felszólalt többek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés