Előfizetői tartalom

Nem kér bizalmi szavazást Merkel a fontos emberének bukása után

MTI
Nem kér bizalmi szavazást a szövetségi parlamenttől Angela Merkel német kancellár azután, hogy tegnap meglepetésre elbukott a 13 éve a CDU/CSU frakciót vezető "jobbkeze" egy szavazáson - mondta a német kormány szóvivője hétfőn Berlinben. Közben a német sajtókommentárok egyértelműen Merkel vereségeként értékelték a tegnapi helyzetet és Merkelt béna kacsához hasonlították, akinek már közeleg a távozása.

Ki mit mond a tegnapi eset után?Amint megírtuk: Volker Kauder 2005 óta, Angela Merkel kancellárságának kezdetétől fogva irányította a képviselőcsoportot. A keddi választáson azonban csak 112 képviselő támogatását nyerte el, Ralph Brinkhaus viszont 125 szavazatot kapott. Steffen Seibert kormányszóvivő tájékoztatóján kijelentette: egy "nagyon egyértelmű nem" a válasz arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés