Előfizetői tartalom

Nem a kiadások lefaragására épül a kormány 2012-es csomagja

Portfolio
A jelenlegi állapot alapján a kormányzati szektor egyenlegére adott előrejelzésünk 3,1%-os GDP-arányos egyenleget mutat. Ez meghaladja a kormány célját - kezdte az MNB államháztartásról szóló friss elemzésének bemutatását Varga Lóránt. A jegybank közgazdásza arra is kitért, hogy az idei évben - az egyszeri tételek nélkül - 1%-os GDP-arányos romlás következik be a költségvetés egyenlegében a tavalyi évhez képest. Az MNB szakértői szerint 2012. évi költségvetési törvénytervezet előirányzataiból az olvasható ki, hogy a kormány tervezett intézkedéscsomagja a bevételi oldali lépésekre épül elsősorban. Ez pedig ellentmond a kormány kommunikációjának.

A jegybankelnök a Költségvetési Tanács tagjaként értékeli és mérlegeli a költségvetési folyamatokat. Mi szeretnénk olyan szakértői anyagokkal támogatni az elnök munkáját, amelyek segítenek neki megalapozott döntéseket hozni - vezette fel a jegybank friss elemzésének bemutatását Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, aki szerint szükség van egy hosszabb távú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés