Előfizetői tartalom

Nem hasít annyira az export

Portfolio
2015. májusban a külkereskedelmi termékforgalom kivitelének volumene 1,7%-kal haladta meg az előző év azonos hónapjának szintjét, a behozatalé 0,8%-kal csökkent. Az aktívum 225 millió euróval nőtt 2014. májushoz képest. A kedvező éves változások azonban az első 10 hónap teljesítményét dicsérik, az utóbbi két hónapban ugyanis az export bővülése megtorpant.

A KSH jelentése szerint az év első öt hónapjának külkereskedelmi aktívuma csaknem 3,5 milliárd euró volt, ez alapján idén akár újabb történelmi csúcs is születhet.Ugyanakkor a szezonálisan igazított adataink szerint az exportunk az áprilisi stagnálás után májusban kissé visszaesett, ami kissé megtörte az év eleji lendületes növekedést.A kivitel egyébként török, holland...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés