Előfizetői tartalom

Nem hozta el a megváltást az amerikai GDP második becslése

Portfolio
Évesített negyedéves alapon 1,1%-kal bővült az Egyesült Államok GDP-je a második negyedévben, ami az előzetes becslésnél 0,1 százalékponttal alacsonyabb. Az adat összhangban volt az elemzői konszenzussal, továbbá megerősítette az előzetes statisztika megjelenése után kialakult piaci aggodalmat, hogy az amerikai gazdaság érezhetően lefékezett az idén, ami nem kedvez az idei kamatemelés(ek) lehetőségének.

Nem változtatott érdemben az amerikai kereskedelmi minisztérium az idei második negyedéves GDP-becslésén: az előzetes, 1,2%-os évesített negyedéves növekedést 0,1 százalékponttal lefelé, 1,1%-ra változtatta, ami megfelelt a Reuters elemzői konszenzusának.Fontosabb változások az előzetes becsléshez képest: A személyes kiadások árindexét és magárindexét egyaránt 0,1 százalékponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés