Előfizetői tartalom

Nem kell a falnak menni a tegnapi borús magyar adat miatt

Portfolio
Kellemetlen meglepetést okozott hétfőn, hogy a magyar feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) jelentősen lassult júliusban, azonban ez még nem feltétlenül ad okot aggodalomra - vélekednek a Citigroup elemzői. A szakemberek szerint arra fel kell készülni, hogy az év második felében lassulni fog a növekedés, de erre eddig is lehetett számítani.

Hétfő reggel jelent meg a hír , hogy a júniusi 54,9 pontról a múlt hónapban 50 pontra esett a magyar feldolgozóipari BMI, ami kétéves mélypontot jelent az index történetében. A Citigroup kedd reggeli elemzésében azt emelik ki, hogy az elmúlt hat hónap 54,3 pontos átlagához képest is számottevő volt a csökkenés. A BMI arra utal, hogy stagnálhatott az ipari termelés júliusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés