Nem mentek be dolgozni a bevándorlók Trump miatt, ezért bezártak a Mekik

2017. február 17. 10:59    
nyomtatás
 
A McDonald's éttermei mellett számos másik vendéglátóegység és üzlet bezárt csütörtökön az Egyesült Államokban az "Egy Nap Bevándorlók Nélkül" (Day Without Immigrants) tüntetés miatt, amivel a résztvevők Donald Trump bevándorlásellenes intézkedéseire kívántak reagálni.

Kereskedés McDonald's-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A tüntetés szervezői országszerte arra biztatták az interneten a bevándorlókat, hogy ne menjenek be dolgozni és ne vásároljanak semmit csütörtökön, így megmutathatják, hogy mennyire nélkülözhetetlenek az amerikai gazdaság számára.

A közösségi hálókon fellelhető bejegyzések alapján a McDonald's éttermei megérezték a megmozdulást, és kénytelenek voltak bezárni csütörtökre, ugyanis többen panaszkodtak, hogy nem tudtak a Mekiben enni. Egyelőre nem világos, hogy a gyorsétterem-lánc önként zárta-e be éttermeit, vagy egyszerűen a dolgozók hiánya miatt nem tudott üzemelni.

Más éttermek, élelmiszerboltok, sőt iskolák is bezárták kapukat csütörtökön a tüntetés keretében, amellyel Donald Trump bevándorlásellenes intézkedéseire - mint hét muszlim ország állampolgárainak kitiltása az országból és a mexikói határra tervezett falépítés - kívántak közvetlen választ adni. Nem csak bevándorlók, hanem számos amerikai is részt vett szolidaritásból a bojkottban.

(Business Insider)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium