Előfizetői tartalom

Nem normális, ami a világon történik - Küszöbön az újabb válság?

Portfolio
Hanyatló világkereskedelem és globalizáció, egyre nagyobb kockázatokat rejtő kötvény-, részvény- és ingatlanpiaci anomáliák, tehetetlenné váló monetáris politika, vagyoni egyenlőtlenségek: röviden így jellemezhető a világgazdaság nem túl fényes helyzete az OECD átfogó elemzése szerint. A tüneti kezelés már nem elég, minél hamarabb, átfogó reformokkal a probléma gyökerét kell megtalálni, ha el akarjuk kerülni az összeomlást.

Az utóbbi években a nagyobb elemzőházak és gazdasági szervezetek folyamatosan lefelé módosították a világgazdaság növekedésével kapcsolatos előrejelzéseiket, most legutóbb az OECD tette ezt meg szeptemberi elemzésében. A szervezet szerint 2016-ban 2,9%-kal, 2017-ben 3,2%-kal bővülhet majd a világgazdaság GDP-je, ami ugyan csak kis mértékű, 0,1 százalékpontos változtatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés