Előfizetői tartalom

Nemrég még a Szentlélekhez imádkoztak, mára Európa mintaállama lettek

Három éve sikerült állami mentőcsomaggal részben életben tartani a portugál Banco Espirito Santo pénzintézetet, mely az ország válságának ikonja lett. Most pedig a válság elmúlásának egyik ikonja, hiszen a gazdaság évek óta nem volt ilyen jó formában, mint most, miközben a kormány lassan elkezdhet gondolkodni a bank maradékának értékesítésén.

Nagyon mélyről jöttek visszaRég volt olyan jó formában a portugál gazdaság, mint jelenleg: az első negyedévben 2,8%-kal tudott növekedni a GDP a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva, hasonlóra pedig legutóbb 2008 elején, még a válság előtt volt utoljára példa. Negyedéves összevetésben egy százalékos volt a növekedés, ami 2013 vége óta a legerősebb.Mindez annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés