Előfizetői tartalom

A kormány módosítja a költségvetést

Portfolio
Nem kell megijedni a magas pénzforgalmi hiányszámtól, sőt, a költségvetés a várakozásoknál is jobban teljesít és az így beérkező többletbevételekből fedezi a kormány a menekültügyi helyzet kezeléséből fakadó többletkiadásokat - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium háttérbeszélgetésén a tárca költségvetésért felelős helyettes államtitkára. Adorján Richárd kérdésre válaszolva elmondta: a kormány a költségvetés módosítására készül a menekülthelyzet kezelése miatt, ebből kifolyólag a kiadási oldal 61 milliárd forinttal emelkedik. Ezen túl a kormány átvállalja az MTVA 47,2 milliárd forintos adósságát.

MenekültügyA helyettes államtitkár kérdésre válaszolva elárulta: idén összesen 60 milliárd forintot tervez fordítani a kormány a menekültügy kezelésére. Ezért hamarosan a költségvetés módosítására kerül sor, az erről szóló tervezet már a Költségvetési Tanács előtt van. A KT múlt szerdán kapta kézhez a dokumentumot, 10 napja van a véleményezésére - mondta Adorján.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés