Előfizetői tartalom

Nincs pánik az olasz választások miatt - Vihar előtti csend, vagy ennyire jól megy Európának?

Portfolio
Februárban történelmi mélypontra esett az euróövezet szétesésének valószínűsége - derült ki a Sentix közvélemény-kutató cég hangulatindexének értékéből. Érdekes, hogy a befektetők a vasárnap esedékes olasz választások miatt sem aggódnak, holott 2016 decemberében, az alkotmányos népszavazás előtt elég feszült volt a hangulat.

Optimisták szerint végre sínen van az euróövezet, miután sikeresen leküzdötte történelme legsúlyosabb gazdasági és politikai válságát, pesszimisták viszont úgy gondolhatják, hogy ez csak egy átmeneti megnyugvás, amolyan vihar előtti csend. Egy biztos, a piaci szereplők szerint még sosem volt ilyen alacsony az euróövezet szétesésének veszélye, a Sentix által havi rendszerességgel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés