Előfizetői tartalom

Nincs megállapodás: részlegesen leáll az USA (3.)

Portfolio
Nem sikerült megállapodást elérni az amerikai kongresszusban az áthidaló költségvetést biztosító jogszabályról hétfőn amerikai idő szerint éjfélig, így a Fehér Ház elrendelte, hogy az érintett kormányzati intézmények az új pénzügyi év kezdetétől, közép-európai idő szerint kedd reggel hat órától függesszék fel tevékenységüket. Ez a friss hírek szerint mintegy 700 ezer ember esetén jelentené azt, hogy fizetetlen kényszerszabadságra küldik. A törvényhozás ma újra összeül magyar idő szerint délután tárgyalni. A legutóbbi 1995-ös leállás egészen 21 napig tartott, de az átlagos eseteket tekintve csak pár napos kiesésre kell számítanunk.

Az Amerikai Egyesült Államok megkezdte 17 év után újra a kormányzat részleges leállítását, ugyanis éjfélig nem született megállapodás. Ezzel pedig potenciálisan akár egymillió szövetségi munkás is otthon maradhat és bezárásra kerül rengeteg állami intézmény. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy az állami feladatokat két részre osztják: kulcsfontosságúra és nélkülözhetőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés