Előfizetői tartalom

Nyakunkon a rég várt összeomlás - Európa megmenekülhet, Amerika viszont bajban van

Egyre több jel utal arra, hogy a jegybankok által óriásira fújt kötvénypiaci lufinak meg vannak számlálva a napjai. A hozamok januárban intenzíven emelkedtek világszerte, pánik azonban egyelőre nincs. Különösen biztató kép rajzolódik ki az eurózónás kötvényeket elnézve, az Egyesült Államokban viszont egyre aggasztóbb a helyzet: legutóbb, amikor hasonló folyamatok játszódtak le Amerikában, kitört a világgazdasági válság, a gazdaság pedig recesszióba süllyedt.

A 2008-as válságot követően a világ nagy jegybankjai amellett, hogy mélybe vágták az irányadó kamatszinteket, eszközvásárlási programijaik lévén elképesztő mennyiségű "frissen nyomtatott" pénzzel árasztották el a világgazdaságot, ezzel próbálva felpörgetni a növekedést, illetve elkerülni a defláció kialakulását. A világgazdaságban éveken keresztül uralkodó extrém...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés