Előfizetői tartalom

Nyakunkon a tőzsdei összeomlás? - Kritikus szinten a mutató

Portfolio
Küszöbön egy jelentős részvénypiaci esés? Rövidesen recesszióba süllyedhet az Egyesült Államok gazdasága? - Két kérdés, ami talán mindennél jobban foglalkoztatja most a befektetőket. A San Francisco-i Fed szakértői rövid elemzésükben arra a következtetésre jutottak, hogy a kötvénypiaci hozamok alapján ugyan jelentősen nőtt az esélye egy amerikai recessziónak, egyelőre még nem értük el azt a küszöbértéket, ahonnan már gyakorlatilag nincs visszaút. Amennyiben azonban modelljüket a magas részvénypiaci értékeltséget nyomon követő változóval is kiegészítik, úgy meglehetősen aggasztó kép rajzolódik ki. Itt egy biztató ábra azoknak, akik részvénypiaci összeomlásban reménykednek.

Bár február elején volt egy kisebb korrekció a globális részvénypiacokon, azóta sikerült valamelyest korrigálniuk a tőzsdéknek: az amerikai indexek közül a Nasdaq például már múlt héten új csúcsra tudott kapaszkodni. Az évek óta tartó bikapiac tehát egyelőre úgy tűnik, folytatódik (bár Trump kereskedelmi háborújának lehetősége miatt van feszültség bőven), ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés