Előfizetői tartalom

30 éve nem történt ilyen az ezüsttel és az arannyal

Portfolio
Az arany árfolyama "csak" 1%-kal került feljebb a hét utolsó napján, de az ezüst már 2%-nál nagyobb mértékben erősödött, ezzel mind a két nemesfém 5 hét töretlen emelkedésen van túl. Az árfolyamot az inflációs aggodalmak erősödése mellett az ír és görög CDS felárak emelkedése indokolja. Az ezüst ezzel 31 éves csúcsra ugrott, a piacon spekulatív vásárlás jelei figyelhetők meg ráadásul a kínálat is egyre szűkösebb. Az arannyal szembeni felülteljesítés annyira látványos, hogy a kettejük árfolyamának aránya 30 év után először csökkent a 34-es szint alá.

Fémpiaci szakemberek szerint, ha FED nem kezd el sürgősen kamatot emelni, akkor mindkét nemesfém ára elszállhat, mivel az emberek ezeknek a fémeknek a vásárlásával próbálnak meg védekezni az inflációval szemben. Ráadásul a fémek árfolyamát az európai országok adósságproblémáival kapcsolatos aggodalmak is fűtik. A Deutsche Bank egyik elemzője szerint egy újabb európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés