Előfizetői tartalom

Most akkor kivégzik a nyersanyagokat?

Portfolio
Szinte biztosak abban a piaci szereplők, hogy ma végre elszánja magát a kamatemelésre a Fed, ami felveti a kérdést, hogy mi lesz a dollárban jegyzett nyersanyagokkal. Amennyiben most indul a következő amerikai kamatemelési ciklus, a múltbeli tapasztalatok alapján nem kell félteni a nyersanyagokat, az első 1 évben ugyanis jellemzően jól teljesítenek ezekben az időszakokban. Két termékre külön is érdemes lesz figyelni, ez az arany és az ezüst, ahol a két legfontosabb driver, a kamatvárakozásások várható változása és a bányászati termelés is az alacsonyabb árak irányába mutat.

Mi lesz a nyersanyagokkal?Régóta ijesztgetnek már elemzők és alapkezelők a Fed kamatemeléseinek megindulásával, különösen a nyersanyagok romló kilátásaira hívják fel sokan a figyelmet, hiszen értelemszerűen az emelkedő kamatok és az erősödő dollár nem tesz jót az amerikai devizában jegyzett nyersanyagoknak. A szerdai Fed kamatdöntő üléstől a piac azt várja, hogy a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés