Előfizetői tartalom

Giró-Szász: nem a kormány vette el a tagok pénzét

Portfolio
Ma reggel Giró-Szász András is kifejtette véleményét Matolcsy György tegnapi bejelentésével kapcsolatban. A kormányszóvivő egyelőre még nem tudja, hogy mi lesz a nyugdíjpénztárban maradók nyugdíjával, mint elmondta az világos, hogy a kötelező nyugdíjjárulék az államhoz fog menni a pénztárak helyett. Egyelőre azt lehet tudni, hogy a kormány át fogja gondolni, hogy a visszalépés lehetőségét megnyitják-e, azonban véleményünk szerint erre nem is lesz feltétlenül szükség, hiszen a magánnyugdíjpénztárak megszűnésével összhangban a tagok visszatérnek az államhoz. Persze a részletes szabályokat, és kormányzati kommunikációt a témában meg kell várni.

Giró-Szász András kormányszóvivő ma reggel tartott sajtótájékoztatóján egy a nyugdíjpénztári rendszer újabb átalakításáról szóló kérdést is kapott, mégpedig azt, hogy mi lesz azok nyugdíjával, akik a magánnyugdíjpénztári rendszerben maradtak? A kormányszóvivő szerint tegnap Matolcsy György és a miniszterelnök is világossá tette, hogy a korábbi 14 hónapos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés