Előfizetői tartalom

Magas nyugdíjról álmodik? Ideje lesz lemondani róla!

Drasztikus demográfiai változások elé néz az Európai Unió a következő 45 évben, hiszen a teljes lakosság száma ugyan növekedni fog, viszont a jelenlegi négy helyett két aktív keresőnek kell majd eltartania egy nyugdíjast - derül ki az Európai Bizottság kedden publikált jelentéséből. A kedvezőtlen folyamatból Magyarország sem marad majd ki, a brüsszeli prognózis szerint sokkal tovább fogunk majd élni, de nehezebb lesz kijönni a nyugdíjból 2060-ban.

Magyarország teljes lakossága 7,5 százalékkal csökkenhet 2060-ra, így már csak 9,2 millióan leszünk akkor, ezzel párhuzamosan viszont a népesség elöregedése miatt a munkaképes korú (15-64 éves) lakosság majdnem negyedével 6,75 millió főről 5,1 millióra csökkenhet. Vagyis a Bizottság számításai szerint 45 év alatt fokozatosan több mint 1,6 millió magyar munkaképes ember...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés