Előfizetői tartalom

Magasabb nyugdíjemelést tervez a kormány?

Portfolio
A Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége egy hónappal ezelőtt fordult a kormányhoz, amiben leírták, hogy a nyugdíjak értékállóságának védelmében nem elegendő a nyugdíjakat az inflációval emelni, hiszen a nyugdíjasok fogyasztói kosara sok tekintetben más, mint a KSH által közölt fogyasztói árindex. Pontosan ezért azt kérték, hogy fontolja meg a kormány a nyugdíjemelés szabályainak ilyen jellegű felülvizsgálatát. Orbán Viktor válaszában azt mondta, hogy megfontolandónak tartja a felvetést, egyértelmű elköteleződésről egyelőre viszont nincs szó.

A szövetség elnöke, Stikel János még márciusban nyilatkozott úgy a Somogyi Hírlapnak, hogy körbejárták a megye településeit és városait, és adatokat gyűjtöttek arra vonatkozóan, hogy milyenek a nyugdíjasok vásárlási szokásai. Az 1500 elemből álló minta alapján az jött ki, hogy a nyugdíjasok esetében az alapvető fogyasztási cikkek, a háztartási cikkek, a gyógyszerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés