Előfizetői tartalom

Nyugdíjügy: a pénztártagoknak is jár a teljes állami nyugdíj

Portfolio
A Nemzetgazdasági Minisztérium több lapnak is megerősítette, hogy a magán-nyugdíjpénztárak tagjai számára is jár 2012-től az állami nyugdíj, annak ellenére, hogy a jogszabályokban még az áll, hogy a pénztártagok 75%-os nyugdíjra számíthatnak. A hír mindenképpen üdvözítő a tagok számára, ha tényleg ez az opció valósul meg, akkor a maradáshoz nem társul negatív diszkrimináció. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy 2012-től a tagok is ugyanúgy az állami nyugdíjrendszerre lesznek utalva, mint a korábbi visszalépők, miközben a maradóknak azt is mérlegelniük kell, hogy mostantól csak önkéntes befizetéseikkel tudják a megtakarításaikat növelni. Sok múlik azon, hogy a 11 pénztár közül az új feltételek miatt hányan választják a megszűnést vagy beolvadást.

Tegnap közöltünk egy hosszabb cikket arról, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe vennie a magán-nyugdíjpénztárakban maradó 100 ezer tagnak a friss törvények esetében. A visszalépés újra megnyílt, azonban ahogy írtuk is, a kormány még nem tisztázott több részletszabályt, így azt sem, hogy milyen nyugdíjra számíthatnak a pénztárakban maradó tagok.Kapcsolódó cikkünk2012.01.09Kritikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés