Tízezer rokkantnyugdíjas nem jelentkezett felülvizsgálatra

2012. május 5. 17:14    
nyomtatás
 
Noha az értesítés alapján kötelező volt a komplex felülvizsgálaton való megjelenés a rokkantnyugdíjasoknak, ezt 10 ezer ember elmulasztotta március 31-ig - írja a szombati Magyar Nemzet.


Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) a lap megkeresésére azt közölte, hogy 194 636 felülvizsgálatra szóló behívólevelet postázott a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tértivevénnyel. Aki azért nem jelentkezett, mert valamilyen okból nem kapta meg az értesítést, igazolási kérelemmel és fellebbezéssel is élhet a megszüntetés ellen. Ezt a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz vagy a területileg illetékes nyugdíj-biztosítási szervhez kell benyújtani. A fellebbezést azért is érdemes lehet megtenni, mert az említett 10 ezer rokkantnyugdíjas esetében az ellátásuk megvonása folyamatban van.

A felülvizsgálatok és az új jogszabályok miatt tüntetést terveznek a megváltozott munkaképességűek, mert úgy érzik, azokat is egészségesnek nyilvánítják, akik valóban betegek, és sosem fizettek le senkit a rokkantosításért. Eközben azonban a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főosztályvezetője a lapnak azt mondta: nem igaz, hogy súlyos beteg embereket egészségesnek nyilvánítanak. Szerinte az egész komplex felülvizsgálat körül felesleges hisztéria alakult ki. Székely szerint az utóbbi években a felülvizsgálatok során az érintettek 10-11 százalékánál változott a minősítés, ami jelentheti az állapot javulását és romlását egyaránt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium