Előfizetői tartalom

Újra visszatérhet a 13. havi nyugdíj (2.)

Portfolio
A Bajnai kormány alatt megszüntetett 13. havi nyugdíj újbóli bevezetését fontolgatja a kormány, legalább is az Index úgy értesült, hogy a szükséges háttérszámításokat a Magyar Államkincstárnál el is kezdték. A tervek szerint a juttatást a nyugdíjasok nem készpénzben kapnák meg, hanem az állami cafetéria elemek egyikében. Mint tudjuk, a nyugdíjjárulékok alapján a plusz juttatásra nincs fedezet, a 300 milliárd forintos többletkiadást más forrásból kell majd előteremtenie a kormánynak.

A kormány korábban többször is hangsúlyozta, hogy megvédi a nyugdíjakat (idén például várhatóan emelkedni fog a nyugdíjak reálértéke, mert a kormány 5,2%-os nyugdíjemelést tervezett be a költségvetésbe), most viszont új ötletként felmerült, hogy bevezetnék a 13. havi nyugdíjat. Az Index szerint már elindult a gondolkozás és tervezés egy ilyen ötlet megvalósításáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés