Előfizetői tartalom

Nem lesz, aki dolgozzon - Ijesztő ábrákon a jövőnk

Portfolio
Az aggasztó demográfiai folyamatok és a kivándorlás miatt rendkívül nehéz időszak elé néznek a kelet-európai gazdaságok és az ebből fakadó gazdasági gondok már a közeljövőben jelentkeznek - figyelmeztetnek a Citi régiós közgazdászai. Átfogó elemzésükben arra mutatnak rá, hogy az ezekben az országokban várható, egyre súlyosabb munkaerőhiány versenyképességi hátrányként fog hamarosan jelentkezni. Az egyes kormányoknak vannak lehetőségeik, de lehet, hogy már késő megfordítani a negatív trendet.

A kelet-európai országok munkaképes korú lakosságszámának csökkenésével és annak gazdaságra gyakorolt hatásaival foglalkoznak nemrégiben megjelent elemzésükben a Citibank közgazdászai. Már az anyag elején leszögezik, hogy a térség országait sokkal jobban fogják sújtani a kedvezőtlen demográfiai trendek, mint más uniós tagállamokat és azt is kiemelik, hogya széles körben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés