Előfizetői tartalom

Olcsóbb forrásra cserélné a paksi hitelt Magyarország

Portfolio
"Jelen pillanatban Magyarország pénzpiaci megítélése jelentős mértékben javult, Magyarország kész és képes lehet arra akár a közeljövőben, hogy ezt a hitelt piaci hitellel kiváltsa, amennyiben erre a pénzügyi feltételek megfelelnek, és a jelenleginél is kedvezőbb konstrukcióban tudunk megfelelő forrást biztosítani." - többek között ezt hangsúlyozta egy múlt keddi parlamenti interpellációra adott válaszában Lázár János. A Miniszterelnökség vezetője által említett hitelkiváltás feltehetően az orosz hitel előtörlesztésére utal, amelynek lehetősége eredetileg is benne volt a paksi beruházás államközi szerződésében, de az új információ, illetve logikus lépés lenne, hogy a magasabb kamatozású orosz hitelt olcsóbb piaci alapú forrásra cserélje Magyarország.

Széll Bernadett LMP-s képviselő kérdésére válaszolt május 17-én a parlamentben Lázár és a mai Népszabadság által is idézett parlamenti jegyzőkönyv szerint rövid felszólalásában többek között az alábbiakat mondta:Ami a függetlenséget illeti, hadd jegyezzem meg, hogy az Oroszországtól fölvett államközi hitel előtörleszthető. Jelen pillanatban Magyarország pénzpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés