Előfizetői tartalom

Olyan erős a spekuláció az euróra, hogy itt már csak Mario Draghi segíthet

Portfolio
A jelentős euróerősödés és az egyre durvább spekuláció miatt elképzelhető, hogy Mario Draghi jegybankelnök az Európai Központi Bank ma délutáni kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztatón finom utalásokkal megpróbálja majd hűteni a kedélyeket, mintegy lebeszélve ezzel az árfolyamot. Korábban is volt már rá példa, hogy EKB-döntéshozók aggodalmukat fejezték ki a túlzott euróerősödés miatt, ami egyébként az övezeti gazdaságnak is árt, ráadásul hátráltathatja a jegybankot inflációs céljának elérésében.

Nem lesz egyszerű dolga ma Mario Draghi jegybankelnöknek a délutáni EKB-kamatdöntést követő sajtótájékoztatón, ugyanis úgy kell majd a javuló euróövezeti kilátásokról beszélni, hogy közben elkerülje azt, hogy tovább fűtse azokat a várakozásokat, amelyek a legutóbbi, decemberi ülés óta (5 hét alatt) több mint 5%-kal erősítették az eurót az amerikai dollárral szemben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés