Orbán: 10 éves tervünk van

2017. május 19. 07:41  english version   
nyomtatás
 
Orbán Viktor miniszterelnök volt a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorának vendége. A kormányfő itt beszélt a Matolcsy György által megálmodott és Varga Mihály által végrehajtott hosszú távú gazdaságpolitikáról is.


Van egy több mint 10 éves gazdasági tervünk. Ezt Matolcsy Györggyel és Varga Mihállyal dolgoztuk ki 2010-ben. Ennek mentén haladunk most - felelte egy kérdésre Orbán Viktor a közrádió péntek reggeli műsorában. Ennek a tervnek az első szakaszának egy fontos eredménye volt amikor az "IMF-et hazaküldtük".

A második szakaszban megalapoztuk a növekedést és a harmadik szakasz, hogy 3-5% közé vigyük a növekedést hosszú távon - emelte ki.

Életszerűen is látom, hogy hogyan mozog a magyar gazdaság, vannak a naptáramban beruházás-átadások - szemléltette.

De közben meg is kell védeni ezt a magyar gazdaságpolitikát - hangsúlyozta. A növekedés felgyorsítása érdekében van szükség a nagyobb beruházásokra, és adócsökkentésre - tette hozzá.

Az adócsökkentés továbbra is kulcskérdés Magyarországon. A 2017-es és 2018-as év is erről szól. Sokfajta adó van Magyarországon. A forgalmi adók esetében a létfenntartáshoz szükséges cikkeknél hajtunk végre jelentős áfacsökkentéseket - sorolta.

Bár ennek a gazdaságpolitikának a szülőatyja Matolcsy György, a végrehajtója pedig Varga Mihály, azért ne feledkezzünk meg a kamara szerepéről, Parragh László elnökről, akik látják a gazdaság valós folyamatait
- emelte ki. Legutóbb például a kereskedelmi és iparkamara jelzései alapján született a hosszú távú bérmegállapodás.

Demográfia


Lesz új intézkedés - válaszolta arra a kérdésre, hogy lesznek új lépések a gyermekvállalás ösztönzése érdekében. A családokat szeretnénk támogatni, hogy gyermeket vállaljanak. Nálunk a család az férfi és egy nő, és az ő gyerekeik. Nem szólunk bele a terveikbe, csak ösztönözni akarjuk őket - mondta.

2030-ra olyan állapotokat kell elérni Magyarországon, hogy 2,1 legyen a termékenységi arányszám. Ez egy bátor vállalás - ismerte el Orbán Viktor.


2017.05.18 15:12 Lázár: hamarosan jön a kormányprogram, ami felpörgeti a gyerekszülést

Brüsszel


Kínában azt nézik, hogy hogyan lehet úgy megoldani a problémát, hogy egyensúly legyen utána, harmóniára törekszenek, ezért derűs népség. Ezzel szemben Brüsszelben a tárgyalások alatt a szabadságra törekednek, amit mindig valamihez képest kell viszonyítani - érzékeltette a brüsszeli és kínai tárgyalásai alatti különbséget.

Hangulatilag könnyebb Kínában, de intellektuálisan nehezebb - jegyezte meg a kormányfő.

Európa lényege nem Brüsszelben van, hanem a nemzetállamok központjában. Lehangoló, hogy az európai emberek nem kapják meg a tiszteletet a Brüsszelben - vélekedett.

Az EP-határozat egy elhibázott politika következménye és egyetlen oka van: a migrációs politika - fejtette ki a miniszterelnök, aki itt megint "sorosozott" egyet. Most egy Soros-jelentést készít Magyarországról az Európai Parlament - jelentette ki.

2017.05.17 13:29 Élesítette az "atombombát" az Európai Parlament Magyarország ellen

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Mohai Balázs

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium